Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.02.2019

Депутата райдержадміністрації засуджено за організацію та проведення незаконного референдуму у 2014 році

Артемівським міськрайонним судом Донецької області оголошено вирок у справі депутата Сіверської міської ради Бахмутського району, якого визнано винним у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України, тобто в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, особою, яка є представником влади, за попередньою змовою групою осіб.
 
Публічним обвинуваченням, яке підтримувала в суді прокуратура Донецької області, зібрано достатньо вагомих доказів протиправної діяльності депутата у період тимчасової окупації м. Сіверська Бахмутського району незаконними збройними формуваннями терористичної організації «ДНР».
 
Так, у травні 2014 року чоловік дав добровільну згоду на призначення головою дільничної виборчої комісії з організації та проведення незаконного референдуму щодо створення так званої самостійної держави «ДНР».
 
Перебуваючи на вказаній посаді, зловмисник керував роботою членів комісії, проводив з ними відповідний інструктаж та розподіляв обов’язки, а по завершенню голосування спільно з підлеглими здійснив підрахунок бюлетенів, підписав відповідний протокол та разом з бюлетенями передав терористам.
 
4 жовтня 2018 року підозру у скоєнні інкримінованого злочину депутату вручив особисто прокурор Донецької області Євген Бондаренко.
 
Враховуючи щире каяття обвинуваченого та активне сприяння розкриттю злочину, суд призначив йому покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з іспитовим строком 1 рік.
                       
 Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2341