Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.02.2019

Мешканця Слов’янська засуджено за посягання на територіальну цілісність України

Слов’янський міськрайонний суд виніс обвинувальний вирок у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) КК України стосовно місцевого мешканця, який навесні 2014 року брав активну участь в організації та проведенні незаконного референдуму щодо створення так званої самостійної суверенної держави «ДНР».
 
Публічним обвинуваченням, яке у суді підтримувала прокуратура Донецької області, доведено, що на початку травня 2014 року, коли місто Слов’янськ було окуповане бойовиками «ДНР», 46-річний чоловік, пройшовши за власним бажанням відповідний інструктаж, очолив дільничну виборчу комісію, яка знаходилась на території загальноосвітньої школи №15.
 
Будучи головою комісії, зловмисник видавав членам комісії так звані бюлетені для голосування і списки виборців, надавав консультації голосуючим, організував підрахунок голосів, складання та підписання протоколів про його результати та їх передачу разом з бюлетенями до приміщення територіальної виборчої комісії, діяльність якої контролювали озброєні бойовики.
 
Суд визнав правопорушника винним у порушенні чинного законодавства  України та засудив до 5 років позбавлення волі з випробуванням строком на 1 рік.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2105