Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.02.2019

На Донеччині до суду направлено обвинувальний акт щодо семи осіб, двоє з яких поліцейські, які у складі організованої злочинної групи займались збутом та реалізацією наркотиків

Відділом нагляду за додержанням законів органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю прокуратури Донецької області завершено досудове розслідування під час якого викрито двох працівників Центрального відділу поліції ГУ НП в Донецькій області, які у складі організованої групи спільно з 5 мешканцями м. Маріуполя займались збутом особливо небезпечного наркотичного засобу – макової соломи, а також вимагали та одержали у якості неправомірної вигоди грошові кошти у розмірі 13 500 грн. від місцевого мешканця за непритягнення останнього до кримінальної відповідальності за придбання прекурсору.
 
                   
 
27 лютого указаним правоохоронцям та іншими учасникам організованої групи вручено обвинувальний акт, за яким усі учасники організованої групи обвинувачуються у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 307 (незаконне виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), а працівники поліції ще додатково за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.
 
               
 
            Нагадаємо, що на початку січня 2019 року вказаним працівникам поліції судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі 172 890 гривень, яка була внесена у день прийняття рішення судом.
 
                                   
 
            Не погоджуючись з вказаним рішенням суду прокурором подано апеляційну скаргу на вказане рішення суду у частині збільшення розміру застави до 850 000 гривень. Апеляційні вимоги прокурора були задоволені частково та розмір застави працівникам поліції збільшено до 384 200 грн. Такий розмір застави внесено працівниками поліції, у зв’язку з чим останні були звільнені з-під варти.
            Окрім того, за клопотанням прокурора вказаних осіб відсторонено від займаних посад.
 
Довідково: максимальна санкція статті - позбавлення волі на строк від дев’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1792