Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.03.2019

Особу судитимуть за незаконний добувний промисел водних біоресурсів на узбережжі Азовського моря.

Під процесуальним керівництвом Мангушського відділу Маріупольської місцевої прокуратури № 1 завершено досудове розслідування за обвинуваченням місцевого мешканця у незаконному вилові водних біоресурсів.
 
В ході досудового розслідування встановлено, що 11 травня 2016 року зловмисник, перебуваючи на пластиковому човні в акваторії Азовського моря, поблизу с. Білосарайська Коса, за допомогою забороненого знаряддя лову – підйомних пасток, без належних дозвільних документів виловив 10 400 осіб риби породи «бичок», чим завдав шкоду державі на загальну суму понад 353 тис грн.
 
Неправомірні дії риболова виявлено та припинено співробітниками ОВБР Азоврибоохорони.
 
У рамках розслідування кримінального провадження на незаконно виловлену рибу, знаряддя лову та плавзасіб судом накладено арешт.
 
Наразі обвинувальний акт за ч. 1 ст. 249 (незаконне зайняття рибним добувним промислом, яке заподіяло істотну шкоду) КК України направлено на розгляд суду. Крім того, до обвинуваченого заявлено цивільний позов про стягнення зазначеної суми шкоди.
 
Довідково: покаранням за вказаний злочин є штраф від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років. 
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1738