Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.03.2019

У прокуратурі Донецької області під головуванням прокурора області проведено підсумкову нараду про результати роботи за 2018 рік.

28 лютого 2019 року у прокуратурі Донецької області під головуванням прокурора області проведено підсумкову нараду про результати роботи за 2018 рік.
 
На нараді відмічене, що минулого року прокуратурою Донецької області вживались системні організаційно-практичні та координаційні заходи, спрямовані на підвищення ефективності виконання покладених законодавством функцій та завдань, зміцнення законності, захисту інтересів суспільства та держави.
 
Вжиті заходи сприяли збереженню позитивної тенденції щодо зниження загальної кількості облікованих злочинів, у тому числі тяжких та особливо тяжких. Розкрито 13 вбивств минулих років, або четверту частину усіх розкритих по державі.
 
За належного процесуального керівництва досягнуто позитивних результатів розслідування кримінальних проваджень про злочини проти основ національної та громадської безпеки, яких слідчими СБУ направлено до суду 195, з них 8 – за фактами фінансування терористичної діяльності.
 
Ведеться послідовна робота з виявлення та розкриття злочинів, пов’язаних з торгівлею людьми, збутом наркотичних засобів, у сферах охорони довкілля та безпеки виробництва.
 
 
Спільними заходами забезпечено адекватну протидію корупційним злочинам. За провадженнями слідчих поліції більше спрямовано до суду обвинувальних актів про корупційні правопорушення (92), у сфері службової діяльності (121), щодо неправомірної вигоди (42).
 
На особливому контролі перебуває стан виявлення та розслідування злочинів у бюджетній системі та у сфері земельних правовідносин. На вказаних актуальних напрямах, до суду скеровано відповідно 92 та 18 обвинувальних актів.
 
Посилено боротьбу з організованою злочинністю. Знешкоджено 16   організованих груп та злочинних організацій, 5 з яких – з міжрегіональними зв’язками. До суду скеровано обвинувальні акти у 15 кримінальних провадженнях щодо 75 учасників злочинних угруповань.
 
Органами прокуратури області заявлено позовів на 365 млн грн, за задоволеними судами позовами стягнуто 285 млн грн та попереджено вибуття на 24 млн грн, добровільно відшкодовано відповідачами 16 млн грн.
 
Реально виконано судових рішень на 298 млн грн, повернуто 1083 га незаконно зайнятих земель. За судовими рішеннями на користь сторін, в інтересах яких прокурори вступали у розгляд справ, стягнуто 104 млн грн.
 
У сфері земельних відносин пред’явлено позовів, заяв на 258 млн грн, судом задоволено на 237 млн грн, добровільно відшкодовано 16 млн грн, реально виконано судових рішень на 276,5 млн грн, відсоток реального виконання становить – 67 %.
 
На підсумковій нараді особливу увагу приділено забезпеченню ефективності виконання органами правопорядку своїх завдань та функцій у період виборчого процесу. Серед низки актуальних питань цієї сфери зосереджено увагу на необхідності забезпечення реалізації громадянами своїх виборчих прав та додержання прав всіх інших суб’єктів виборчого процесу.
 
                   
                                                                                            Прес-служба прокуратури Донецької області
 
 

кількість переглядів: 1680