Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.03.2019

З огляду на суттєві порушення законодавства про малу приватизацію прокуратура вимагає повернути приміщення державі

Краматорською місцевою прокуратурою до Господарського суду Донецької області подано позовну заяву щодо визнання недійсними рішення Краматорської міської ради «Про затвердження переліку об’єктів міської комунальної власності, які підлягають приватизації шляхом викупу» та договору купівлі-продажу приміщення вартістю майже 320 тис грн.
 
Під час моніторингу рішень Краматорської міської ради щодо володіння, користування та розпорядження комунальним майном суб’єктами комунальної власності встановлено, що у серпні 2015 року між Управлінням житлового та комунального господарства міської ради та фізичною особою-підприємцем укладено договір оренди вбудованого нежитлового приміщення загальною площею 158,3 кв. м.
 
У подальшому, на підставі ст. 182 Закону України «Про приватизацію невеликих державних підприємств (малу приватизацію)», орендар отримав право на викуп приміщення при тому, що замість встановлених законом 25% від ринкової вартості майна на час укладання договору оренди поліпшив його умови за власний кошт лише на 8%.
 
Крім того встановлено, що договір купівлі-продажу вказаного приміщення укладено не з орендарем-ФОП, а з приватною особою, що суперечить чинному законодавству.
 
З огляду на виявлені порушення прокуратура вимагає розірвання незаконного договору та повернення майна державі.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області   

кількість переглядів: 2023