Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.03.2019

60 діб за гратами проведе підозрюваний у спустошенні банківського рахунка батька хворої дитини

Сьогодні, 19 березня, за клопотанням слідчого СУ Головного управління Національної поліції України в Донецькій області, погодженого прокуратурою Донецької області, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб з альтернативою внесення застави у розмірі 384 200 грн мешканцю м. Слов’янська, затриманому за підозрою у скоєнні  кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. ст. 190 ( шахрайство) КК України.
 
                          
 
Нагадаємо, у червні 2018 року 31-річний зловмисник зателефонував клієнтові одного з банків, на ім’я якого відкрито рахунок для переказу коштів на лікування малолітньої доньки, та  представившись волонтером Червоного Хреста, вивідав конфіденційні дані, що дозволили йому заволодіти паролем від електронного банківського кабінету клієнта. У подальшому шахрай здійснив певні заходи для переводу з чужої картки грошових коштів на 9 інших рахунків.
 
Загальна сума збитків, спричинених законному власникові банківської картки, склала 945 тис грн.
 
18 березня зловмисника затримано. У ході санкціонованих обшуків за місцем його мешкання виявлено та вилучено банківські картки, сім-карти мобільних операторів, стартові пакети і чорнові записи.
 
Досудове розслідування триває.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2069