Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.03.2019

Прокуратура домоглась призначення нового судового розгляду у справі зловмисника, який намагався переслати через «Нову пошту» арсенал боєприпасів

Завдяки принциповій позиції органів прокуратури Донецької області  Донецьким апеляційним судом скасовано вирок Мар’їнського районного суду, яким  визнано невинуватим через відсутність складу злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), 21-річного чоловіка, мешканця м. Києва, який надав працівникам одного з відділень «Нової пошти», що знаходиться у м. Новогродівці, для відправлення у якості посилки 4 осколкові ручні гранати типу Ф-1, 5 уніфікованих запалів ручних гранат та 47 патронів.
 
Суд першої інстанції, виправдовуючи зловмисника, вказав, що при розслідуванні даного кримінального провадження, а також при вилученні боєприпасів у приміщенні установи «Нова пошта», де знаходились відвідувачі та працівники, допущено порушення конституційного права як фізичної, так і  юридичної осіб на збереження таємниці кореспонденції і поштових відправлень.
 
Однак апеляційний суд визнав такі висновки передчасними та, погодившись з доводами, викладеними у скарзі прокурора, скасував виправдувальний вирок та призначив новий розгляд справи у суді першої інстанції в іншому складі суддів.
 
Довідково: санкція ч. 1 ст. 263 КК України передбачає покарання виключно у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.
                            
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2419