Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.03.2019

Маріупольський водій, який пропонував хабар патрульним поліцейським постане перед судом

Під процесуальним керівництвом Маріупольської місцевої прокуратури №2 завершено досудове розслідування кримінального провадження за ч. 1 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України стосовно водія, який знаходячись у стані алкогольного сп’яніння перебував за кермом та намагався уникнути відповідальності шляхом «підкупу» поліцейських.
 
Слідством доведено, що 11 лютого, 39-річний чоловік, перебуваючи за кермом автомобіля марки «ВАЗ 21063» рухався без переднього бамперу в напрямку Центрального району міста Маріуполя. За порушення п.п. 31.4.7  ПДР даний автомобіль було зупинено працівниками патрульної поліції, при спілкуванні з яким, у працівника патрульної поліції виникла підозра, що останній перебуває у стані алкогольного сп’яніння.
 
У ході подальшого спілкування із інспекторами Управління  патрульної поліції в Донецькій області правопорушник висловив пропозицію надати неправомірну вигоду у розмірі 500 грн інспекторам за вирішення питання стосовно не притягнення до адміністративної відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.130 КУпАП, а саме за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.
Про отриману від водія пропозицію поліцейські повідомили слідчо-оперативну групу, а отже неправомірні дії зловмисника було припинено.
 
 Наразі обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті.
 
Довідково: санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від п’ятисот до семисот п’ятдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від 2 до 4 років, або позбавлення волі на той самий строк.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1774