Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.03.2019

Гірникові повідомлено про підозру у нехтуванні законодавством про охорону праці, яке коштувало його колезі життя

Красноармійською місцевою прокуратурою погоджено повідомлення про підозру 25-річному електрослюсарю Приватного акціонерного товариства «Шахтоуправління «Покровське»», дії якого призвели до загибелі механіка дільниці з видобутку вугілля.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що 16 жовтня 2016 року електрослюсар з метою перевірки стану виконання робіт з ремонту шахтного комбайну, не маючи відповідного дозволу, грубо порушуючи Закон України «Про охорону праці», Гірничого Закону України та Правила безпеки у вугільних шахтах», самостійно запустив його, не впевнившись у відсутності людей у небезпечній зоні дії робочого механізму.
 
В результаті вказаних протиправних дій 37-річному механікові дільниці, який у той час знаходився біля комбайну, спричинено смертельні тілесні ушкодження.
 
Дії електрослюсаря кваліфіковано за ч.2 ст.272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві особою, яка зобов’язана їх дотримуватися, що спричинило загибель людей) КК України.
 
Досудове розслідування триває.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1875