Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.03.2019

Прокуратура вимагає розірвати довгостроковий договір про використання землі під розробку піщаного кар’єру

Маріупольською міською прокуратурою №1 скеровано позов в інтересах держави до Господарського суду Донецької області про розірвання договору на право тимчасового користування земельної ділянки загальною площею 14,2 га та повернення її державі.
 
Установлено, що Маріупольською міською радою 27 лютого 1998 року суб’єкту господарювання надано в тимчасове користування (в тому числі на умовах оренди) земельну ділянку, Маріупольського родовища корисних копалин під розробку кар’єру з видобутку піску. Однак користувач систематично не сплачує земельний податок та не звертається до Державної служби геології та надр України за подовженням терміну дії спеціального дозволу на видобуток корисних копалин, який закінчився 10 вересня 2017 року.
 
 
Крім того упродовж трьох років суб’єкт господарювання надає податкові декларації щодо обсягів добичі копалин з нульовими показниками, а отже прокуратура вважає подальше перебування земельної ділянки в оренді до 2023 року без передбаченої договором розробки родовища порушенням інтересів орендодавця та держави.
 
 
На теперішній час позовну заяву прокуратури судом прийнято та призначено до розгляду.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2208