Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.03.2019

6 років позбавлення волі: селищного голову смт. Миронівський засуджено за посягання на територіальну цілісність і недоторканість України

За якісного публічного обвинувачення, яке підтримувала прокуратура Донецької області, Артемівським міськрайонним судом визнано винним у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України, вчинене представником влади) КК України, Миронівського селищного голову Бахмутського району Донеччини.
 
За вироком суду екс-посадовцю призначено покарання у вигляді 6 років позбавлення волі.
 
Нагадаємо, у травні 2014 року селищний голова, використовуючи свої службові повноваження та діючи із власних ідеологічних міркувань, активно сприяв проведенню на території смт. Миронівський незаконного референдуму про визнання легітимності терористичної організації «ДНР», а саме – під час засідання Миронівської селищної ради умисно вніс до порядку денного питання щодо надання приміщення комунальної власності - Миронівського палацу культури для проведення «референдуму» та особисто позитивно проголосував за відповідне рішення ради.
 
Таким чином, за активного сприяння вказаного посадовця, у період з 7 по 11 травня 2014 року, на території смт. Миронівський на підставі підписаного ним рішення сільської ради ініціативною групою з числа невстановлених досудовим слідством осіб у вказаному приміщенні організовано так звану виборчу дільницю та проведено так званий референдум.
 
14 грудня 2016 року повідомлення про підозру селищному голові вручив особисто прокурор Донецької області Євген Бондаренко. На час проведення досудового розслідування правопорушникові було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2580