Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.03.2019

Організатору та адміністратору підпільного грального закладу загрожує штраф у сумі від 170 тис грн до 510 тис грн

Прокуратурою Донецької області завершено досудове розслідування стосовно двох мешканців м. Костянтинівки, які  обвинувачуються у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 203-2 (зайняття гральним бізнесом, вчинене за попередньою змовою групою осіб) КК України.
 
Установлено, що у 2017 році 30-річний чоловік, всупереч Закону України «Про заборону грального бізнесу в Україні», переслідуючи мету незаконного особистого збагачення, розробив план з організації і проведення азартних ігор у м. Костянтинівці.
 
З цією метою зловмисник уклав з міською радою договори оренди двох приміщень, які облаштував необхідними меблями і гральними комп’ютерами з підключенням до Інтернету та функціями приймання ставок на виграші, а також влаштував на роботу в якості адміністраторів та касирів трьох хлопців віком 21-24 роки та 23-річну дівчину.
 
Ознайомивши працівників з заходами конспірації, які передбачали потрапляння до приміщень виключно «перевірених» клієнтів, чоловік здійснював безпосереднє керівництво їх діяльністю, отримував та розподіляв прибуток від заняття підпільним гральним бізнесом.
 
У липні 2018 року в результаті обшуків гральних закладів правоохоронцями вилучено комп’ютерне обладнання, а саме роутер, монітори, системні блоки і флеш-накопичувачі, меблі та грошові кошти, отримані злочинним шляхом.
 
За санкцією статті організатору незаконного бізнесу та його помічниці загрожує штраф у сумі від 170 тис грн до 510 тис грн.
 
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2920