Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.04.2019

Прокуратура оскаржує виправдувальний вирок лікарям бюро судово-медичної експертизи

Маріупольською місцевою прокуратурою №1 готується апеляційна скарга до Донецького апеляційного суду на вирок Іллічівського районного суду м. Маріуполя, яким винесено виправдувальний вирок у кримінальному провадженні за обвинуваченням двох  судово-медичних експертів Комунального закладу охорони здоров’я «Донецьке обласне бюро судово-медичної експертизи».
 
Вказані лікарі обвинувачувались в тому, що у період 11 по 28 серпня 2017 року за попередньою змовою, використовуючи свої повноваження, з корисливих мотивів і всупереч інтересам служби вимагали та отримували неправомірну вигоду у розмірі від 500 до 3000 грн від родичів померлих громадян за проведення розтину та видачу довідок про смерть.
 
Незважаючи на обґрунтовані і повні докази, наведені публічним обвинуваченням, суд першої інстанції провину підсудних у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368-4 (підкуп особи, яка надає публічні послуги) КК України, не визнав, що стало підставою для оскарження ухваленого вироку в апеляційному порядку.
 
Довідково: санкція ч. 4 ст. 368-4 передбачає позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.
 
                            Прес-служба прокуратури Донецької області
 
 

кількість переглядів: 2025