Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.04.2019

Жителя Лиманщини, який кинув у бік відпочиваючих саморобну гранату, засуджено до 9 років і 3 місяців позбавлення волі


Колегією суддів Слов’янського міськрайонного суду підтримано позицію Слов’янської місцевої прокуратури та винесено обвинувальний вирок 55-річному мешканцю м. Лиману, який скоїв кримінальні правопорушення, передбачені ст.15 п.п. 1,5,13 ч. 2 ст. 115 (замах на умисне вбивство) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.
 
Нагадаємо, мова йде про події липня 2018 року. Виконуючи обов’язки охоронця кафе, що розташоване на території однієї з баз відпочинку в с. Щурове, і знаходячись при цьому у стані алкогольного сп’яніння, чоловік пішов заспокоїти компанію, яка влаштувала бійку на танцювальному майданчику. Посварившись з одним із учасників конфлікту, охоронець з метою помсти приніс із схованки саморобний вибуховий пристрій, візуально схожий на гранату ВОГ-17, та пішов за своїм кривдником.
 
Коли останній разом із своєю співмешканкою відійшли від майданчика, зловмисник зірвав запобіжне кільце та кинув пристрій у бік людей. Внаслідок вибуху 39-річному чоловікові спричинено забій щелепи, колоті рвані рани тулуба та гематоми, а жінці - рвану рану ока, відкриту черепно-мозкову травму з забоєм головного мозку та важку мозкову кому.
 
За вироком суду правопорушник проведе за гратами 9 років і 3 місяці свого життя.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2268