Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.04.2019

Прокуратура домоглась більш суворого покарання чоловіку, який під час конфлікту побив свого знайомого, а потім заволодів його майном

Завдяки принциповій позиції прокуратури Донецьким апеляційним судом призначено реальне покарання чоловіку, засудженому за скоєння злочинів, передбачених ч. 1 ст. 122 (умисне спричинення тілесних ушкоджень середнього ступеню тяжкості) та ч. 2 ст. 186 (відкрите викрадення чужого майна (грабіж), вчинене повторно) КК України.
 
У суді доведено, що 13 травня 2017 року, приблизно о 21:00, 23-річний мешканець м. Маріуполя під час сварки із знайомим чоловіком завдав йому удар кулаком в обличчя, спричинивши тілесні ушкодження середнього ступеню тяжкості, після чого вирвав з рук потерпілого мобільний телефон та з місця злочину втік.
 
У грудні 2018 року Орджонікідзевський районний суд м. Маріуполя  визнав правопорушника винним у вчиненні вказаних злочинів та засудив до 4 років 6 місяців позбавлення волі, на підставі ст. 75 КК України звільнивши від відбування покарання з випробуванням строком на 2 роки.
 
Прокуратура визнала такий вирок занадто м’яким та подала апеляційну скаргу, за результатом розгляду якої вирок суду першої інстанції скасовано та ухвалено новий - засудженому обрано реальне покарання у вигляді 4 років позбавлення волі.
                           
 Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1727