Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.04.2019

Самовільне захоплення 62 га державної землі коштуватиме зловмисникові кримінальної відповідальності

Під процесуальним керівництвом Краматорської місцевої прокуратури завершено розслідування злочинної діяльності чоловіка, який самовільно зайняв понад 62 га комунальної землі з метою отримання доходу з незаконної сільськогосподарської діяльності.
 
Прокуратура встановила, що у квітні 2018 року 44-річний мешканець м. Краматорська, не маючи правовстановлюючих документів, що підтверджують державну реєстрацію права власності, постійного користування або оренди земельних ділянок, в порушення Земельного кодексу України вчинив самовільне зайняття землі, що знаходиться в районі селища Старорайське, та за допомогою сільськогосподарської техніки із залученням сторонніх осіб здійснив її незаконну обробку і засіяв технічною сільгоспкультурою – соняшником.
 
Своїми умисними та протиправними діями так званий фермер завдав матеріальної шкоди державі в особі Краматорської міської ради на суму майже 100 тис грн.
 
На теперішній час обвинувальний акт стосовно вказаного  громадянина – за  ч.1 ст. 197-1 (самовільне зайняття земельної ділянки, яким завдано значної шкоди її законному володільцю або власнику) КК України – скеровано до суду.
 
Довідково: скоєння вказаного злочину карається штрафом від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2264