Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.04.2019

За отримання хабарів посадовцям Пенсійного фонду України загрожує до 10 років ув’язнення

Під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області завершено досудове розслідування кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України стосовно організованої злочинної групи у складі чотирьох осіб, двоє з яких є службовими особами Бахмутсько-Лиманського Об’єднаного Управління ПФУ в Донецькій області.
 
Нагадаємо, протягом  2017-2018 років  на території м. Бахмута Донецької області діяло стійке злочинне об’єднання, члени якого систематично отримували неправомірну вигоду з тимчасово переміщених осіб, переважно - похилого віку, у розмірі від 4000 до 5500 грн за позачергове подання заяв про призначення і відновлення пенсій та своєчасне проведення соціальних виплат.
 
Злочинну діяльність угрупування припинено у вересні 2018 року. У ході досудового розслідування встановлено 26 епізодів злочинної діяльності, а загальна сума хабарів склала 122 650 грн.
 
До теперішнього часу двоє з обвинувачуваних перебувають під домашнім арештом, ще за двох – організатора та одного з посадовців внесено застави у розмірі 352 400 грн та 147 280 грн відповідно.
 
Обвинувальний акт стосовно вказаних осіб прокуратурою погоджено та скеровано до суду для розгляду по суті.
 
Довідково: вчинення зазначеного злочину карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років, з конфіскацією майна.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1993