Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.04.2019

Посадові особи меткомбінату постануть перед судом за недотримання вимог законодавства про охорону праці

Під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області завершено досудове розслідування кримінального провадження за ч. 1 ст. 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою) КК України стосовно посадових осіб конвертерного цеху Приватного акціонерного товариства  «МК «Азовсталь».
 
У ході досудового розслідування встановлено, що 27 жовтня 2016 року під час виконання робіт з підняття, перевезення та установки стенду ковша за допомогою вантажопідйомного крану було зачеплено частину скрапу на верхній обичайці ковшу, який внаслідок цього впав на 35-річного працівника комбінату, спричинивши йому тілесні ушкодження у вигляді гематом, забитої рани та переламу кісток ноги, які відносяться до тілесних ушкоджень середнього ступеня тяжкості.
 
Вказані порушення правил безпеки стали наслідком необережного ставлення і неналежного дотримання нормативно-правових актів у сфері охорони праці старшим майстром, майстром та ковшовим цеху.
 
На теперішній час обвинувальний акт спрямовано для розгляду по суті до Орджонікідзевського районного суду м. Маріуполя.
 
 
Довідково: посадовим особам загрожує покарання у вигляді штрафу у розмірі від 100 до 200 неоподаткованих мінімумів доходів громадян до обмеження волі на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років або без такого.
 
                          Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1974