Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.04.2019

Прокуратура домоглась стягнення з підрядної організації понад 1 млн грн, неефективно використаних під час проведення інвентаризації земель

Господарським судом Донецької області задоволено обґрунтовані позовні вимоги Краматорської місцевої прокуратури щодо відшкодування збитків на суму понад 1 млн грн, завданих внаслідок неналежного проведення інвентаризації земель.
 
У серпні 2013 року між Краматорською міською радою та товариством з обмеженою відповідальністю укладено договір про закупівлю геологічних, геофізичних та пов’язаних  з ними вишукувальних і консультаційних послуг. Вартість договору склала понад 1 млн грн.
 
Проте, як встановила прокуратура, відомості, отримані в результаті проведення зазначених робіт, містять чисельні порушення, а отже не можуть бути  внесені до Державного земельного кадастру та використані за цільовим призначенням. Зокрема,  підрядником не надано робочий інвентаризаційний план та матеріали топографо-геодезичних вишукувань, не узгоджено проведення інвентаризації земель з Державним фондом документації із землеустрою тощо.
 
З огляду на те, що виготовлення неякісної технічної документації порушує інтереси держави та не забезпечує функціонування і життєдіяльності територіальної громади і держави в цілому, прокуратура звернулась до суду з позовом про стягнення з підрядної організації збитків у розмірі понад 1 млн грн.
 
Таким чином прокуратура відстояла інтереси держави у сфері ефективного використання бюджетних коштів.
 
                            Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2007