Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.04.2019

Зберігання та розповсюдження матеріалів, які містять дитячу порнографію – шлях до 10-річного ув’язнення

Прокуратурою Донецької області затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 35-річного чоловіка, який зберігав для власного використання та розповсюджував у «чорному» інтернеті твори та зображення, які містять дитячу порнографію.
 
Нагадаємо, прокуратурою спільно з оперативними працівниками Управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, та слідчими Головного управління Національної поліції в Донецькій області встановлено, що упродовж вересня-грудня 2018 року 35-річний мешканець м. Маріуполя, який проживає зі своєю матір’ю, використовуючи програми так званого «чорного» інтернету, розповсюджував твори, які містять дитячу порнографію. Вказані твори він отримував безкоштовно від інших «однодумців» - користувачів «чорного» інтернету через спеціальний файлообмінник.
 
У ході санкціонованого слідчим суддею обшуку у квартирі зловмисника виявлено та вилучено комп’ютерну техніку, за допомогою якої обвинувачуваним здійснювалось поширення у мережі матеріалів з порнографічним змістом.
 
Наразі досудове розслідування завершено.
 
Довідково: санкція статті ч.4 ст.301 передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років.
 
                                                  Прес-служба прокуратури Донецької області
 
 
 

кількість переглядів: 2367