Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.04.2019

Прокуратурою попереджено вибуття з державної скарбниці майже 25 млн грн бюджетних коштів

У зв’язку з добровільним виконанням відповідачем законних вимог Волноваської місцевої прокуратури, викладених у позові до Господарського суду Донецької області, попереджено незаконне витрачання коштів державного бюджету.
 
Так, Нікольським відділом Волноваської місцевої прокуратури під час моніторингу веб-порталу «Prozorro» встановлено, що між комунальним закладом «Нікольська гімназія «Софія» з загальноосвітньою школою І ступеня №2 Нікольської районної ради Донецької області» та виробничо-комерційним підприємством за результатами проведення публічної закупівлі укладено договір про закупівлю робіт  на суму близько 25 млн грн.
 
Проте прокуратура встановила, що тендерним комітетом переможцем торгів визнано підприємство, яке не відповідає вимогам тендерної документації замовника в частині підтвердження досвіду виконання аналогічних договорів, наявності фінансової спроможності та строків дії банківської гарантії, а отже укладення з ним договору призведе до нераціонального та неефективного використання коштів та обмеження конкуренції серед інших учасників закупівлі. Саме ці порушення чинного законодавства і стали підставою для оскарження прокуратурою у суді результатів проведеного тендеру.
 
На теперішній час у зв’язку з визнанням протоколу тендерного комітету та договору з незаконно визначеним переможцем недійсними, провадження у справі закрито.
 
                            Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2124