Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.04.2019

Майора-зрадника, який у 2014 році штурмував відділок міліції разом з озброєними терористами «ДНР», заочно засуджено до 8 років за ґратами

Костянтинівський міськрайонний суд визнав ґрунтовними та беззаперечними докази, надані прокуратурою Донецької області як стороною обвинувачення, та виніс обвинувальний вирок у справі колишнього співробітника сектору дільничних інспекторів міліції Костянтинівського міського відділу Головного управління МВС України.
 
У ході спеціального судового провадження встановлено, що у квітні 2014 року 37-річний старший дільничний інспектор, діючи умисно з метою укріплення незаконної влади терористичної організації «ДНР», яка окупувала місто Костянтинівку, став учасником її так званого силового блоку та брав безпосередню участь у збройному захопленні органу державної влади - адміністративної будівлі Костянтинівського міського відділу міліції.
 
У подальшому зловмисник здійснював контрольно-пропускний режим на вході до вказаної будівлі, відвідував також захоплену бойовиками будівлю виконавчого комітету Костянтинівської міської ради та, перебуваючи у камуфляжному одязі зі зброєю в руках у колі так званих «ополченців», просив надати підтримку незаконній діяльності терористів «ДНР» президента Російської Федерації Путіна В.В у відповідному відео-зверненні, поширеному в мережі Інтернет.
 
З урахуванням викладеного, суд дійшов висновку про повну доведеність вини екс-міліціонера у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації) КК України, та оскільки зрадник на допити до слідчого та у судові засідання не з’являвся, а фактично перебуває  на тимчасово окупованій території Донеччини, його засуджено заочно - до 8 років позбавлення волі.
 
                                                  Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1981