Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.04.2019

За шахрайське заволодіння грошима, які мали йти на лікування хворої дитини, зловмисник може на 12 років потрапити за ґрати

Під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області завершено досудове розслідування стосовно зловмисника, який обвинувачується у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України, а саме – у шахрайських діях, що призвели до спустошення банківського рахунку людини, яка збирала кошти на термінове лікування хворої дитини.
 
               
 
Нагадаємо, у червні 2018 року 31-річний мешканець м. Слов’янськ Донецької області зателефонував клієнтові одного з банків, на ім’я якого відкрито рахунок для переказу коштів на лікування малолітньої доньки, та  представившись волонтером Червоного Хреста, вивідав конфіденційні дані, що дозволили йому заволодіти паролем від електронного банківського кабінету клієнта. У подальшому шахрай здійснив певні заходи для переводу з чужої картки грошових коштів на 9 інших рахунків.
 
Загальна сума збитків, спричинених законному власникові банківської картки, склала 945 тис грн.
 
18 березня поточного року зловмисника затримано. У ході санкціонованих обшуків за місцем його мешкання виявлено та вилучено банківські картки, сім-карти мобільних операторів, стартові пакети і чорнові записи.
 
Наразі обвинувальний акт у даному кримінальному провадженні скеровано до суду.
 
За скоєне чоловікові загрожує від п'яти до дванадцяти років ув’язнення з конфіскацією майна.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 1985