Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.04.2019

На Волноващині, завдяки зусиллям прокуратури, сільську раду зобов’язано очолити боротьбу з несанкціонованими смітниками

Донецький окружним адміністративним судом задоволено позовні вимоги Волноваської місцевої прокуратури та посадових осіб Златоустівської сільської ради Волноваського району зобов’язано вжити дієвих заходів щодо припинення функціонування на підпорядкованій території несанкціонованих сміттєзвалищ.
 
Так, у ході моніторингу прокуратурою інтерактивної мапи Міністерства екології та природних ресурсів України на території Волноваського району виявлено наявність кількох несанкціонованих смітників загальною площею 1 га. У подальшому зазначений факт підтверджено результатами перевірки району Державною екологічною інспекцією в Донецькій області.
 
З огляду на виявлені порушення природоохоронного законодавства та  враховуючи те, що обов'язки щодо організації збирання і видалення побутових та інших відходів, у тому числі відходів дрібних виробників, створення полігонів для їх захоронення, а також здійснення роздільного збирання корисних компонентів цих відходів знаходяться переважно у компетенції органів місцевого самоврядування, прокуратура через суд добилась визнання протиправною бездіяльності у вирішенні зазначеного питання саме Златоустівської сільської ради.
Отже тепер, завдяки принциповій позиції прокуратури, місцеву владу у судовому порядку зобов’язано навести порядок на засміченій території.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 1913