Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.04.2019

Луганчанина судитимуть за незаконний продаж знайдених у лісопосадці гранатометів

Прокуратура Донецької області скерувала до суду обвинувальний акт за ч. 1 ст. 263 (незаконне носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї, бойових припасів або вибухових речовин) КК України стосовно раніше судимого мешканця с. Булавинівка Новопсковського  району Луганської області.
 
Якщо суд визнає зловмисника, засудженого у січні 2019 року за ч.4 ст. 407 (самовільне залишення військової частини або місця служби, а також нез’явлення вчасно на службу без поважних причин) КК України до позбавлення волі строком на 3 роки з випробуванням на один рік, винним в інкримінованому злочині, він може на 7 років потрапити за ґрати.
 
Нагадаємо, наприкінці жовтня 2018 року, знаходячись біля лісосмуги у м. Святогірську Донецької області, 28-річний чоловік знайшов у занедбаній будівлі 2 ручних гранатомети РПГ-22, які переніс до найближчого яру, де заховав, прикривши листям та гіллям.
 
З метою незаконного збуту знайденої зброї 19 лютого 2019 року зловмисник зустрівся на території автостанції м. Слов’янська з покупцем та прослідував з ним на автомобілі покупця до своєї схованки. Від незаконного продажу гранатометів «продавець» отримав грошові кошти у сумі 5 000 грн.
 
У цей же день луганчанина викрито у скоєнні зазначеного кримінального правопорушення.
 
На теперішній час досудове розслідування завершено. На вирішення своєї подальшої долі екс-дезертир чекає у слідчому ізоляторі.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 1596