Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.04.2019

Прокуратура домоглась скасування Верховним Судом рішення, за яким обвинувачений у розбещенні двох малолітніх дітей опинився на волі

Завдяки принциповій позиції прокуратури Донецької області Верховним Судом скасовано ухвалу Донецького апеляційного суду, винесену за результатом апеляційного розгляду справи стосовно чоловіка, засудженого Волноваським районним судом за скоєння злочину, передбаченого ч. 2 ст. 156  (розбещення неповнолітніх) КК України.  
 
Нагадаємо, у червні 2017 року, приблизно о 2:00, 54-річний мешканець с. Велика Новосілка Великоновосілківського району відпочивав у компанії друзів, розпиваючи спиртні напої біля одного з магазинів. Незважаючи на пізній час, поряд із  дорослими знаходились їх малолітні діти – дівчатка віком 6 та 9 років.
 
Скориставшись тим, що увага батьків більш зосереджена на випивці, чоловік підізвав дітей до себе та, знімаючи на камеру мобільного телефону, запропонував їм зняти спідню білизну. У якості винагороди обіцяв дати 100 грн. Коли малі на пропозицію не погодились, зловмисник посадив молодшу дівчинку до себе на коліно та став вчиняти щодо неї розпусні дії, але вона зуміла вирватися від нього та разом із подружкою повернутися до батьків і повідомити про те, що сталося. 
 
У лютому 2018 року чоловіка визнано винним у вчиненні злочину та засуджено до 5 років позбавлення волі. У травні 2018 року, розглянувши апеляцію сторони захисту,  Донецький апеляційний суд звільнив засудженого від відбування вказаного покарання, призначивши випробувальний строк на 1 рік.
 
Прокуратура області визнала такий вирок занадто м’яким та подала касаційну скаргу до Верховного Суду, за результатом розгляду якої ухвалу Донецького апеляційного суду наразі скасовано та кримінальне провадження повернуто на новий розгляд до суду апеляційної інстанції.
                           
 Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1726