Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.04.2019

Двох чоловіків засуджено за спричинення смертельних травм товаришеві

Вироком Селидівського міського суду Донецької області двох мешканців м. Новогродівки визнано винними у  скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження, тобто умисне тілесне ушкодження, небезпечне для життя в момент заподіяння, що спричинило смерть потерпілого) Кримінального кодексу України.
 
Публічним обвинуваченням, яке підтримував у суді Селидівський відділ Красноармійської місцевої прокуратури, доведено, що 4 вересня 2018 року під час розпивання спиртних напоїв між двома чоловіками, які перебували у гостях у 27-річного хазяїна, виникла сварка, яка згодом переросла у бійку: 18-річний молодик вирішив помститися 37-річному опонентові за нецензурну лайку, висловлену на адресу його матері, та наніс йому два удари кулаком в обличчя, а господар будинку добавив ще один.
 
Приблизно через півгодини між нападниками та їхньою жертвою знову зав’язалася сварка, і чоловіки руками і ногами так побили недавнього товариша по чарці, що останній втратив свідомість, а зловмисник винесли його на вулицю та залишили на проїзній частині найближчої автодороги.
 
Наступного дня потерпілий, так і не прийшовши до тями, помер у хірургічному відділенні Селидівської центральної міської лікарні.
 
Кожному із засуджених суд визначив покарання у вигляді 8 з половиною років позбавлення волі.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 2012