Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.04.2019

Бажання підкупити поліцейських заради уникнення відповідальності за скоєну у стані сп’яніння ДТП привело горе-водія на лаву підсудних

Краматорською місцевою прокуратурою скеровано до суду для розгляду по суті обвинувальний акт за ч. 1 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України стосовно чоловіка, який намагався вирішити питання непритягнення до адміністративної відповідальності шляхом надання хабара патрульному поліцейському.
 
У ході досудового розслідування встановлено, що 25 березня, о 0:25, 34-річний мешканець м. Краматорська, перебуваючи за кермом автомобіля «Audi A6» у стані алкогольного сп’яніння, приїхав на територію автогаражного кооперативу, де, не впоравшись з керуванням, скоїв наїзд на бетонний блок.  
 
На місце події прибули працівники роти 1 батальйону патрульної поліції в містах Краматорськ та Слов'янськ, які, помітивши у винуватця ДТП наявні ознаки сп’яніння, запропонували йому пройти медичне освідчення за допомогою алко-тестера. Побачивши на приборі відмітку у 1,37 проміле, водій, з метою уникнення відповідальності за скоєні ним правопорушення, висловив пропозицію про надання одному з поліцейських неправомірної вигоди у вигляді грошових коштів у розмірі 200 доларів США за нескладання стосовно нього відповідних адміністративних протоколів.
 
Про неправомірні дії чоловіка співробітник поліції повідомив слідчо-оперативну групу.
 
На теперішній час розслідування завершено.
 
Довідково: санкція статті передбачає штраф від п’ятисот до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 1732