Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.05.2019

На Донеччині затримано злочинну групу, яка займалась незаконним продажем фальшивих доларів США

13 травня прокуратурою Донецької області спільно зі співробітниками Головного управління Служби безпеки України в Донецькій і Луганській  областях та слідчими Головного управління Національної поліції України в Донецькій області викрито 31-річну та 39-річного мешканців м. Краматорська, а також 42-річного мешканця м. Бердянська у  скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 199 (виготовлення та збут підроблених грошей) КК України.
 
 
                          
 
 
У ході першочергових слідчих дій встановлено, що зазначені особи виготовляли під замовлення за допомогою спеціальних технічних засобів та збували у Краматорську підроблені кошти іноземної валюти, а саме долари США.
 
        
 
 
Зокрема задокументовано факт продажу учасниками групи 3 900 доларів США з ознаками підроблення за ціною 21 400 грн. Під час передачі вказаних коштів оперативному покупцю зловмисників викрито.
 
У ході санкціонованого обшуку за місцем мешкання фігурантів виявлено та вилучено спеціальні технічні засоби, за допомогою яких виготовлялись підроблені грошові кошти, та 3 900 фальшивих «доларів США».
 
 
На теперішній час трійцю затримано в порядку ст. 208 КПК України. Вирішуються питання щодо повідомлення про підозру у скоєнні зазначеного правопорушення та обрання міри запобіжного заходу.
 
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1830