Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.05.2019

Рецидивісту, який викрав грошові кошти з банківської картки пенсіонера, загрожує до 5 років ув’язнення

Під процесуальним керівництвом Артемівської місцевої прокуратури завершено досудове розслідування кримінального провадження за ч. 1 ст. 357 (викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження) та ч. 2 ст. 185 (крадіжка) КК України.
 
Установлено, що 21 березня о 12:30, 31-річний, неодноразово судимий за аналогічні злочини мешканець м. Світлодарська Бахмутського району, що вживав спиртні напої, знаходячись біля одного з магазинів, побачив сидячого на лавочці знайомого 70-річного чоловіка, який  діставав з кишені своєї куртки грошові кошти та банківську картку.
 
Підійшовши ближче до пенсіонера, зловмисник викрав у нього вказане майно та відправився до магазину, де на викрадені з картки кошти придбав товари на суму близько 670 грн, а у подальшому, скориставшись терміналом в іншому магазині, розплатився за покупку  на загальну суму 890 грн.
 
Після зухвалої крадіжки чоловік відправився до магазину, де на викрадені кошти придбав товари на суму близько 670 грн, а у подальшому, скориставшись терміналом, розплатився за покупку в іншій торговій точці на загальну суму 890 грн.
 
Всього зловмисник витратив з банківської картки пенсіонера 1560 грн.
 
Наразі обвинувальний акт стосовно чоловіка погоджено та направлено до Артемівського міськрайонного суду.
 
За зазначений злочин рецидивісту загрожує до 5 років позбавлення волі.    
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1595