Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.05.2019

Прокуратура вимагає стягнення з браконьєра суми збитків, спричинених рибному господарству України

Краматорською місцевою прокуратурою спрямовано до суду позовну заяву  в інтересах держави в особі Управління Державного агентства рибного господарства у Донецькій області до громадянина, який спричинив державі шкоду внаслідок незаконного добування водних біоресурсів.
 
 
Установлено, що у липні 2018 року головним державним інспектором управління складено протокол про адміністративне правопорушення, передбачене ч. 4 ст. 85 (грубе порушення правил рибальства) КУпАП, стосовно 61-річного мешканця с. Ясногірка, який за допомогою забороненого знаряддя лову, а саме «павука», здійснював незаконний вилов риби у річці Казенний Торець.
 
 
Своїми протиправними діями браконьєр порушив вимоги Закону України «Про тваринний світ» і Правил любительського та спортивного рибальства, за що суд призначив йому покарання у вигляді адміністративного стягнення у розмірі 340 грн.
 
 
Оскільки матеріальні збитки, завдані рибному господарству, засудженим до теперішнього часу не відшкодовано, прокуратура звернулась до суду з відповідною позовною заявою. 
 
 
Наразі судом відкрито провадження у вказаній цивільній справі.
 
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 1645