Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.06.2019

Інженер з охорони праці відповідатиме у суді за створення небезпеки у роботі автогазозаправної станції

Краматорською місцевою прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою) КК України стосовно інженера з охорони праці товариства з обмеженою відповідальністю, яке здійснює господарську діяльність з оптової торгівлі твердим, рідкім і газоподібним паливом на автозаправному комплексі, розташованому у м. Краматорську.
 
У ході досудового розслідування встановлено, що 38-річний інженер, до безпосередніх посадових обов’язків якого входить контроль за дотриманням законодавчих і нормативних правових актів з охорони праці, допустив функціонування АЗС без отримання спеціальних дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію обладнання підвищеної небезпеки, а саме на ємності для зберігання бензину різних марок, дизельного палива, зрідженого вуглеводного газу, а також на паливо-роздавальні колонки.
 
Наявність зазначених порушень чинного законодавства України щоденно створює загрозу загибелі людей, отримання ними тілесних ушкоджень різного ступеню тяжкості та настання інших тяжких наслідків.
 
Довідково: санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2054