Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.06.2019

Затримано мешканця Слов’янського району, який, погрожуючи ножем, зґвалтував 18-річну дівчину

Під процесуальним керівництвом Слов’янської місцевої прокуратури розслідується кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 152 (зґвалтування) КК України.
 
 
Установлено, що ввечері 2 червня 28-річний, неодноразово судимий мешканець Слов’янського району, який у травні умовно-достроково звільнився з місць позбавлення волі, де відбував покарання за аналогічний злочин, знаходячись на одній із вулиць у м. Слов’янську з метою зґвалтування напав на місцеву жительку. Жінці вдалось вирватись від нападника, проте це не завадило йому піти на нову спробу вчинити тяжкий злочин.
 
Вже наступного ранку, близько 09:00, зловмисник напав зі спини на 18-річну дівчину, яка  направлялась до свого будинку. Поваливши жертву на землю та погрожуючи ножем, чоловік зв’язав їй руки ременем від рюкзака та вступив з нею у статеві зносини проти її волі, після чого, залякавши потерпілу вбивством за розголошення вказаної події, з місця злочину втік.
 
Протягом доби, завдяки слідчо-оперативним діям місцевої поліції, ґвалтівника затримано у порядку ст. 208 КПК України. Наразі вирішуються питання щодо повідомлення йому про підозру у скоєнні зазначеного правопорушення та обрання міри запобіжного заходу.
 
Крім того перевіряються покази затриманого та його причетність до інших злочинів, зокрема, крадіжки, грабежу та замаху на зґвалтування.
 
Досудове розслідування триває.
Прес-служба прокуратури Донецької області
 
 

кількість переглядів: 1902