Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.06.2019

Перед судом постане адвокат, який, вдруге сівши п’яним за кермо, скоїв ДТП з травмуванням пішохода і намагався уникнути відповідальності

Прокуратурою Донецької області до Жовтневого районного суду м. Маріуполя спрямовано обвинувальний акт за ч. 1 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження) КК України стосовно місцевого адвоката, який, знаходячись за кермом автомобіля у стані алкогольного сп’яніння, скоїв наїзд на пішохода.
 
У ході досудового розслідування встановлено, що ввечері 26 лютого 34-річний мешканець м. Маріуполя, у 2018 році позбавлений судом права керування транспортними засобами за водіння у нетверезому стані, перебуваючи за кермом належного його знайомому автомобілю марки «MAZDA», скоїв наїзд на 68-річну жінку-пішохода.
 
Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди потерпіла отримала травматичну екстракцію зубів, закритий перелом плечової кістки зі зміщенням та інші тілесні ушкодження середньої тяжкості. Водій утік, проте був затриманий правоохоронцями неподалік від місця скоєння ДТП.
 
Наразі досудове розслідування завершено, подальшу долю обвинуваченого визначить суд.
 
Довідково: санкція статті передбачає обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1674