Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.07.2019

Спроба підкупити прикордонника заради перетину лінії розмежування потягне за собою покарання

Мар’їнським відділом Волноваської місцевої прокуратури спрямовано до суду обвинувальний акт стосовно мешканця м. Мирнограда за ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 369 (пропозиція чи обіцянка службовій особі надати їй або третій особі неправомірну вигоду, та надання такої вигоди за вчинення чи не вчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає таку вигоду, чи в інтересах третьої особи, будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища) КК України.  
 
                                                           
   У ході досудового розслідування встановлено, що 28 червня 55–річний чоловік, перетинаючи на власному мотоциклі марки «JAWA» КПВВ «Мар’їнка», розташований на автодорозі Донецьк - Запоріжжя, намагався надати неправомірну вигоди у вигляді грошових коштів у розмірі 1000 грн співробітнику відділу прикордонної служби «Мар’їнка» Краматорського прикордонного загону Донецько-Луганського регіонального управління Державної прикордонної служби України. За вказані гроші зловмисник намагався вирішити питання щодо невилучення у нього свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, видане представниками терористичної організації «ДНР».
 
Про неправомірні дії правопорушника прикордонник повідомив органи Національної поліції України.
 
Вказане кримінальне правопорушення тягне за собою покарання у вигляді штрафу від п’ятисот до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 1645