Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.07.2019

Апеляційний суд підтримав позицію прокуратури та залишив голову селищної ради, який сприяв проведенню референдуму за гратами на 6 років

За чіткої та принципової правової позиції прокуратури Донецької області, Донецьким апеляційним судом залишено без змін вирок Артемівського міськрайонного суду Донецької області, яким 54-річного голову смт. Миронівський Бахмутського району Донецької області засуджено до реальної міри покарання на 6 років позбавлення волі без конфіскації майна за внесення до повістки дня сесії питання щодо референдуму про створення «Донецької народної республіки».
 
У ході судового процесу встановлено, що 7 травня 2014 року, чоловік будучи на посаді селищного голови та перебуваючи в приміщенні Миронівського палацу культури, з метою зміни меж території або державного кордону України, з особистих переконань, вніс до порядку денного сесії питання щодо проведення на території смт. Миронівський Бахмутського району Донецької області референдуму про створення «Донецької народної республіки» та в подальшому особисто позитивно проголосував за це рішення.
 
Зазначені дії селищного голови кваліфіковано за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність вчинені особою, яка є представником влади) КК України
 
Дослідивши усі докази, суд апеляційної інстанції дійшов висновку про обґрунтованість доводів прокуратури щодо винесення обвинуваченому вироку з реальним позбавленням волі, а  отже найближчі 6 років свого життя чоловік проведе за ґратами.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1979