Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.07.2019

Зґвалтував та вбив: прокуратура відстояла у апеляційному суді вирок, яким вбивцю засуджено до довічного позбавлення волі

Завдяки принциповій позиції прокуратури Донецької області, Донецьким апеляційним судом залишено без змін вирок Добропільського міськрайонного суду, яким призначено покарання у вигляді довічного позбавлення волі раніше судимому за крадіжку 33-річному мешканцю м. Гірник за скоєння низки тяжких кримінальних правопорушень, передбачених за ч. 4 ст. 152 (зґвалтування малолітньої), ч. 3 ст. 153 (насильницьке задоволення статевої пристрасті неприроднім способом), п.п. 2, 9, 10 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) КК України.
 
 
 
Нагадаємо, 19 червня 2017 року чоловік, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, зустрів на вулиці 6-річну дівчинку, яка погодилася на його пропозицію піти до нього додому та подивитися мультики.
  
Згодом чоловік вирішив зґвалтувати дитину, однак вона почала кричати. З метою припинення опору, злочинець завдав дівчинці щонайменше 40 ударів у різні частини тіла та душив її подушкою, доки остання не знепритомніла. Після цього нелюд зґвалтував непритомну дитину природнім та неприроднім способами. Зрозумівши, що жертва може розповісти про його злочинні дії, чоловік продовжив душити її.
 
Будучи не впевненим у настанні смерті безпорадної дитини, зловмисник вдарив дівчинку у грудну клітину кухонним ножем, після чого переніс її тіло на територію покинутого будинку, де правоохоронці знайшли його лише 26 червня у підвальному приміщенні вказаного домоволодіння.
 
У вересні 2018 року Добропільський міськрайонний суд визнав обвинуваченого винним у вказаних тяжких злочинах та засудив ґвалтівника до довічного позбавлення волі. 
 
Сторона захисту не погодилась із вказаним вироком та оскаржила його в апеляційній інстанції. За ініціативи прокуратури Донецької області, апеляційний суд призначив експертизу волосся, вилученого під час огляду трупа на футболці потерпілої дівчинки, яка стала беззаперечним доказом його винуватості.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2272