Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.07.2019

Справу двох зухвалих шахраїв, які привласнили кошти автовласника, передано до суду

Маріупольською місцевою прокуратурою №2  спрямовано до суду обвинувальний акт за ч. 2 ст. 190 (шахрайство, вчинене за попередньої змовою групою осіб), КК України стосовно 29-річного та 39-річного чоловіків, які шахрайським шляхом заволоділи грошима місцевого мешканця.
 
У ході досудового розслідування встановлено, що у  червні, двоє раніше судимих за корисливі злочини,  заздалегідь розподіливши між собою ролі організували «бізнес» з продажу дизельного палива. 29-річний чоловік, який наразі перебуває за гратами в одній із виправних установ Донеччини, отримавши незаконний доступ до мережі Інтернет знайшов на  одному із сайтів оголошення щодо купівлі/продажу та, подзвонивши за вказаним телефоном, запропонував автору придбати дизельне паливо за ціною, нижче ринкової.
 
Його спільник 39-річний мешканець Маріуполя, зустрівшись в умовленому місці з клієнтом отримав 6 тис гривень в якості плати за пальне, проте домовився з оператором однієї з АЗС про заправку автомобіля клієнта на суму 900 грн. З рештою грошей зловмисник з місця злочину втік.
 
Того ж дня втікача затримано співробітниками поліції.
 
 
На теперішній час досудове розслідування завершено.
 
Довідково: санкція статті передбачає  покарання у вигляді штрафу від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1521