Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.07.2019

Обрано запобіжні заходи трьом зловмисникам, які підозрюються в організації злочинної схеми з незаконного переправлення осіб через державний кордон України на тимчасово непідконтрольну територію Луганщини

Прокуратура Донецької області не погоджується з ухвалою Жовтневого районного суду м. Маріуполя, якою трьом підозрюваним у незаконному переправленні осіб через державний кордон на непідконтрольну територію обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави кожному із співучасників у  розмірі 38 тис 420 грн.
 
На теперішній час прокуратура готує апеляцію, у якій вимагає взяти підозрюваних під варту із можливістю внесення застави у розмірі 153 тис 680 грн для кожного з фігурантів.
 
Установлено, що у період з червня 2018 по липень 2019 року, 31-річний та 29-річний мешканці м. Ровеньки Луганської області, разом із 30-річним мешканцем м. Києва під куруванням мешканця м. Луганськ, організували незаконні рейсові автобусні перевезення за маршрутом «Луганськ – Київ», систематично переправляючи осіб за грошову винагороду у розмірі 1 000 грн за 1 місце через закритий міжнародний прикордонний пункт пропуску «Ізварине» у Краснодонському районі Луганської області.
 
16 липня, на автодорозі «Бориспіль-Київ» правоохоронці зупинили автобус марки «EOS» та  затримали у порядку ст. 208 КПК України  двох водіїв і організатора маршрута та їм повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинені організованою групою або вчинені з корисливих мотивів)
 
Також наразі на розглі суду перебуває клопотання про накладення арешту на вилучені транспортні засоби, які використовувались в злочинній схемі.
 
Досудове розслідування триває, встановлються усі причетні до зазначеного злочину особи.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1914