Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.07.2019

Дівчину, яка спустошувала банківські рахунки, призначені для лікування хворих дітей, засуджено до 2 років позбавлення волі

За якісного публічного обвинувачення, яке підтримувала в Орджонікідзевському районному суді м. Маріуполя прокуратура Донецької області, місцеву мешканку визнано винною у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 190 (шахрайство), ч. 2 ст. 200 (незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення) КК України.
 
 У ході досудового розслідування встановлено, що у вересні 2016 року,  чоловік, який наразі відбуває покарання в одній із виправних установ на тимчасово непідконтрольній території Донецької області, разом зі своїми співкамерниками організували злочинну схему з метою привласнення грошових коштів призначених для лікування хворих дітей та запропонував своїй 17-річній сестрі взяти участь у даному злочині.
 
Брат дівчини разом зі своїми співкамерниками телефонували батькам хворих дітей та дізнавались у них номери розрахункових карток. Роль дівчини полягала у тому, що вона приходила до офісу мобільних операторів та заявляла про втрачену сім карту, а після заповнення необхідних паперів отримувала дублікатів сімки із номерами потерплих.
 
У подальшому, маючи навички користування комп’ютерною технікою, за допомогою ресурсів Всесвітньої мережі Інтернет неповнолітня зловмисниця входила до автоматизованої системи віддаленого доступу – міжбанківської системи електронної доставки та оплати рахунків «Portmone», «MobileBanking», «Web-banking» та  вчиняла певні дії  щодо переказу грошових коштів на картки осіб, які мешкають на тимчасово окупованій бойовиками території області.
 
Загальна сума збитків, спричинених законним власникам трьох банківських карт, склала понад 75 000 грн.
 
Крім того, відомо, що через брак коштів, які небайдужі люди перераховували на зазначенні рахунки, одна дитина померла.
 
Дослідивши докази, надані стороною обвинувачення, суд призначив шахрайці покарання у вигляді позбавлення волі строком на 2  роки.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 1712