Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.07.2019

Завдяки прокуратурі з недобросовісного підрядника на користь держави стягнуто понад 600 тис грн

Завдяки принциповій позиції Краматорської  місцевої прокуратури    Господарським судом м. Києва задоволено позов про стягнення на користь Управління капітального будівництва та перспективного розвитку міста Краматорської міської ради з товариства з обмеженою відповідальністю попередньої оплати у розмірі 620 тис  270 грн за невиконання зобов’язань за договором будівельного підряду, укладеного за результатами відкритих торгів із закупівлі робіт з капітального ремонту даху КМУ «Дитяче територіальне медичне об’єднання».
 
 
Так, на виконання вищевказаного договору управлінням на рахунок товариства з обмеженою відповідальністю перераховано авансовий платіж у розмірі 620 тис 270 грн, який, згідно з чинним законодавством, підприємство мало використати за призначенням протягом 3 місяців, а невикористані кошти повернути замовнику, однак воно ці вимоги порушило, що призвело до неефективного та нецільового використання бюджетних коштів.
 
 
Реагуючи на вказані порушення, прокуратура з метою захисту інтересів держави звернулась до суду з вимогою про стягнення з підрядника суми невикористаного авансу. Наразі підрядник сплатив перерахований авансовий платіж у розмірі 620 тис 270 грн.
 
Таким чином, завдяки наполегливій позиції органів прокуратури поновлено інтереси держави у бюджетній сфері.
 
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1907