Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.07.2019

За перевищення службових повноважень перед судом постануть троє патрульних поліцейських

Під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області завершено досудове розслідування кримінального провадження за обвинуваченням трьох інспекторів патрульної поліції у перевищенні службових повноважень та службовому підробленні офіційних документів.
 
Нагадаємо, 19 червня під час патрулювання у Кальміуському районі м. Маріуполя троє інспекторів патрульної поліції підійшли до чоловіка, який разом із дитиною перебував поблизу дитячого майданчику та пив пиво. Зауваживши, що чоловік вживає спиртне у громадському місці, що заборонено законом, правоохоронці провели його поверхневу перевірку, при цьому перевищивши власні службові повноваження, а саме перевіривши вміст кишень його брюк і взуття.
 
У відповідь на обурення громадянина поліцейські, на очах у наляканої малолітньої дитини, вдарили її батька в область шиї, повалили на землю та, заламавши руки за спиною і завдавши фізичного болю, вдягли на нього кайданки.
 
Подавивши таким чином волю чоловіка до супротиву їх незаконним діям, інспектори занесли його на руках до службового автомобіля та відвезли до відділення поліції, де склали на нього адміністративний протокол про злісну непокору законному розпорядженню або вимозі поліцейського (ст. 185 КУпАП), справу за яким судом закрито за відсутністю події. 
 
Наразі обвинувальний акт за ч. 2 ст. 365 та ч. 1 ст. 366 КК України прокуратурою погоджено та скеровано до суду.
 
Максимальне покарання за санкціями статей – до восьми років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2334