Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.07.2019

Неналежне виконання посадових обов’язків призвело робітника до кримінальної відповідальності

За принципової позиції Маріупольської місцевої прокуратури №1 Приморським районним судом м. Маріуполя винесено обвинувальний вирок 29-річному мешканцю с. Домоткань Верхньодніпровського району Дніпропетровської області, який працюючи електрозварювальником, неналежно виконав свою роботу внаслідок чого, працівник підприємства отримав тяжкі тілесні ушкодження.
 
Суд встановив, що 1 квітня 2017 року, під час виконання електрозварювальних робіт на висоті понад 15 м, робітник неналежно приварив одну з частин перекриття даху металевого резервуара, в результаті чого, 30-річний електрозварювальник проходячи на вказаній частині впав та внаслідок падіння отримав ушкодження у вигляді закритої черепно-мозкової травми, перелому лівого стегна зі зміщенням та інші тяжкі травми.
 
Вироком суду електрозварювальника визнано винним за ч. 2 ст.272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою) КК України та йому призначено покарання у вигляді 3 років обмеження волі з іспитовим строком 1 рік.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1916