Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.07.2019

Прокуратура домоглась ув’язнення злодія, якому двічі вдавалось уникати реального позбавлення волі за скоєні злочини

Завдяки принциповій позиції прокуратури Донеччини апеляційним судом призначено більш суворе покарання чоловіку, засудженому за скоєння злочину, передбаченого ч.1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.
 
У суді доведено, що у вересні 2017 року 30-річний раніше неодноразово судимий, у тому числі за розбійний напад, мешканець м. Авдіївки знайшов на території покинутого блокпосту, що знаходиться біля промислового підприємства, корпус гранати Ф-1 із запалом до неї та переніс вказані вибухонебезпечні знахідки до покинутої будівлі одного з садових товариств.
 
 
Через місяць, під час спроби перевезти боєприпаси міжміською електричкою  зловмисника затримано працівниками поліції.
 
У червні 2018 року Селидівський міський суд визнав правопорушника винним у вказаному злочині та засудив до 3 років позбавлення волі із звільненням від відбування покарання з іспитовим строком на 2 роки. Прокуратура визнала такий вирок занадто м’яким та подала апеляційну скаргу.
 
Апеляційний суд, врахувавши позицію обвинувачення щодо намагання зловмисника перевезти бойову гранату громадським транспортом, створюючи тим самим реальну небезпеку для життя та здоров’я іншим людям, а також те, що до нього судом вже двічі застосовувалось звільнення від відбування покарання за скоєння попередніх злочинів, однак він на шлях виправлення так і не став, скасував вирок суду першої інстанції та ухвалив новий, яким засудженому обрано покарання у вигляді 3 років реального позбавлення волі.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 1519