Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.07.2019

Жорстока помста за розбитий телефон привела жінку на лаву підсудних

Під процесуальним керівництвом Маріупольської місцевої прокуратури № 2 завершено досудове розслідування за обвинуваченням раніше неодноразово судимого 22-річного місцевого мешканця у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 176 (порушення авторського права і суміжних прав) КК України.
 
У ході досудового розслідування встановлено, що на початку липня 2019 року після невдалих спроб розбагатіти на крадіжках чоловік, видаючи з себе  «комп’ютерного майстра», розмістив на стовпах та під’їздах житлових будинків оголошення про те, що за невелику винагороду налаштує комп’ютерну техніку та встановить програмне забезпечення, зокрема програму «ArchiCAD 20», авторські права на яку належать компанії «Graphisoft SE» (м. Будапешт, Угорщина).
 
Після отримання правоохоронцями від представника правовласника, чий офіс знаходиться у м. Києві, інформації про факт порушення авторських прав слідчими розпочато досудове розслідування та завдяки злагодженій роботі працівників Донецького управління кіберполіції та дільничних інспекторів Кальміуського відділення поліції особи зловмисника, а також потерпілих, які встигли скористуватись його послугами, встановлено.
 
Загальна сума матеріальної шкоди, завданої іноземній компанії, склала 3850 євро, тобто 111 461 грн.
 
Наразі обвинувальний акт направлено до суду. Чоловіку загрожує покарання у вигляді штрафу від двохсот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до двох років, або позбавлення волі на той самий строк.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1670