Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.07.2019

Директор підприємства відповість у суді за зловживання службовими повноваженнями, що коштували місцевому бюджету понад 1 млн грн

Під процесуальним керівництвом Артемівської місцевої прокуратури завершено досудове розслідування кримінального провадження за ч. 2 ст. 364-1 (зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) КК України стосовно 36-річного директора товариства з обмеженою відповідальністю.
 
Установлено, що 25 вересня 2017 року, між Бахмутським районним комунальним підприємством  та товариством з обмеженою відповідальністю укладено договір на виконання проектних та пошукових робіт  з будівництва дошкільного навчального закладу в с. Званівка Бахмутського району Донецької області.
 
Під час складання актів виконаних робіт зловмисник, з метою привласнення бюджетних коштів, завідомо знаючи, що фактично роботи не виконані, засвідчив своїм підписом акти виконаних робіт, що стало підставою для перерахування бюджетних коштів на рахунок підприємства на загальну суму понад 1 млн грн.
 
На теперішній час обвинувальний акт скеровано до суду.
 
Стаття передбачає покарання у вигляді штрафу від чотирьохсот до дев’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк від трьох до шести років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2714