Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.07.2019

Намагання відкупити вітчима від покарання за кермування у нетверезому стані обернеться пасинкові кримінальною відповідальністю

Краматорською місцевою прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України стосовно 26-річного місцевого мешканця, який намагався за хабар відкупити свого вітчима від покарання за вчинені адміністративні правопорушення.
 
У ході досудового розслідування встановлено, що 18 липня, о 02:00, співробітники патрульної поліції в м. Краматорськ та Слов'янськ, зафіксувавши на одній з вулиць Краматорська виїзд автомобіля «ВАЗ-21051» на зустрічну смугу, зупинили його та попросили чоловіка, що сидів за кермом, надати для перевірки документи, але той відмовив.
 
В процесі спілкування поліцейські помітили у порушника Правил дорожнього руху наявні ознаки сп’яніння, але на пропозицію пройти медичний огляд водій також не погодився.
 
У цей час в розмову втрутився пасажир «Жигулів», який доводився водієві пасинком. Підійшовши до інспекторів, чоловік запропонував їм неправомірну вигоду у вигляді грошових коштів у сумі 5 000 грн за не складання стосовно його вітчима протоколів про ненадання документів та кермування у нетверезому стані (ч. 1 ст. 126 та ч. 1 ст. 130 КУпАП).
 
Діючи згідно із законами України «Про Національну поліцію» та «Про запобігання корупції», поліцейські категорично відмовились від вказаної пропозиції та повідомили про злочинні дії чоловіка слідчо-оперативну групу.
 
Довідково: санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від п’ятисот до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1597