Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.08.2019

Перед судом постануть члени озброєної банди, яка вчинила розбійний напад з метою заволодіння грошовими коштами в особливо великих розмірах

Відділом нагляду за додержанням законів органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю прокуратури Донецької області, завершено досудове розслідування за обвинуваченням чотирьох мешканців м. Слов’янська віком 42, 45, 47 та 52 роки у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених  ст. 257 (організація озброєної банди з метою нападу на окремих осіб, а також участь у такій банді або у вчинюваному нею нападі) та ч. 4 ст. 187 (розбійний напад, спрямований на заволодіння грошовими коштами в особливо великих розмірах, вчинений організованою групою) КК України.
         
 
Найстарший учасник банди додатково обвинувачується ще і за ч. 1 ст. 263 КК України, тобто у придбанні, носінні та зберіганні вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу.
 
        
 
Нагадаємо, зловмисники виманили у безлюдне місце, начебто під приводом обміну великої суми коштів, мешканця Слов’янська, який займався валютними операціями, та за допомогою погроз вбивством намагалась заволодіти його грошовими коштами у розмірі                 1 424 500 грн. 
 
23 лютого двох учасників банди працівниками прокуратури та поліції викрито «на гарячому» - саме під час нападу на валютника, а двох інших спільників затримано під час спроби втечі з місця скоєння злочину.
 
У ході санкціонованих обшуків у зловмисників вилучено засоби мобільного зв’язку, автотранспорт, зброю та інші предмети.
 
Наразі обвинувальний акт направлено до суду. Кримінальному «квартету» загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років із конфіскацією майна. На вирок суду банда очікує під вартою.
 
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1608