Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.08.2019

За втручання прокуратури державі повернуто кошти, якими незаконно заволоділи родичі померлих пенсіонерів

Органи прокуратури Донеччини продовжують вживати дієві заходи щодо повернення Пенсійному  фонду України державних коштів, незаконно отриманих громадянами.
 
Зокрема, у липні, завдяки принциповій позиції Краматорської місцевої прокуратури, на рахунок Управління Пенсійного фонду України у м. Краматорську Донецької області надійшло понад 22 тис грн, якими всупереч законодавству незаконно заволоділи родичі двох померлих пенсіонерів.
 
У ході досудового розслідування кримінальних проваджень за ч. 1 ст. 190 (шахрайство) КК України встановлено, що у 2015 році на облік в Управлінні ПФУ у м. Краматорську у якості отримувачів пенсійних виплат постановлено чоловіка та жінку, які на той час мали статус тимчасово переміщених осіб.
 
У лютому 2018 та січні 2019 року вказані громадяни померли на непідконтрольній українській владі території Донеччини, проте їх родичі умисно не повідомили управління про факти смерті та продовжували безпідставно отримувати пенсійні виплати, заволодівши таким чином державними коштами на загальну суму понад 22 тис грн.
 
На теперішній час родичі померлих повністю визнали свою провину у скоєнні зазначеного правопорушення та повернули ПФУ незаконно отримані кошти.
 
Робота прокуратури на напрямку виявлення непоодиноких правопорушень у вказаній сфері триває.
 
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1793